Nya priser på gränslöst!

90 kr - 2 Månader 490 kr/år

Kalender

juni 2019
M T O T F L S
« mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Inloggningsstatus

ÄLDREPERSPEKTIV

Allmänna arvsfonden – här kan finna pengar att hämta

På onsdag – Alla hjärtans dag – kommer många kärleksfulla hälsningar att skickas. Just i år har Allmänna arvsfonden den 14 februari ett av de sex möten som ska hållas det här året, och beslutet där kommer att glädja några personer. De flesta som dör har någon eller några som tar hand om tillgångar som finns kvar, men varje år avlider
1 800 personer som saknar arvingar.

läs mer

Kanske något att se fram emot

Många oroar sig för att bli gamla. Sjukdomar, ensamhet, demens, risk för överfall och annat negativt skrämmer. Men det behöver inte bli så även om åren blir många. Tvärt om – det finns många anledningar till att i stället se fram emot att bli gammal. Medellivslängden i Europa har ökat stadigt under de senaste 50 åren. Enligt officiella siffror från EU kan en 65-åring i Europa i dag förvänta sig att leva tills hen blir 85.

läs mer

Pensionärer bygger lägenheter på Öland

Ungefär var tredje invånare i Borgholm på Öland är pensionär och staden har landets äldsta befolkning. Nu ska en grupp pensionärer bygga lägenheter.

– Vi var en grupp pensionärer som träffades och sa att ska vi inte ta och bygga något seniorboende tillsammans, säger Mona Oskarsson, kassör i den kooperativa hyresrättsföreningen BoSams.

läs mer

Tidskrifter för kvinnor

”Letar du efter en tidning som riktar sig till kvinnor och som tar upp många olika ämnen som kan tänkas intressera kvinnan mitt i livet?” Så lockar Amelia oss att köpa tidningen med detta namn. Vill du ha en tidning för ”mogna, självständiga kvinnor 50+” väljer du M-magasin. Så där kan man hålla på nu för tiden och hitta tidningar för kvinnor i alla åldrar. Men tidningar för kvinnor har funnits länge i Sverige – om än inte så många.

läs mer

Hemtjänsten i Askersund får tummen upp

I dagarna presenterade Socialstyrelsen sitt resultat av den brukarundersökning som genomförts av äldreomsorgen i landets kommuner mellan mars och maj 2017. Den visar att nio av tio brukare i Askersunds kommun är nöjda med sin hemtjänst. Resultatet ligger över rikssnittet.

läs mer

#intebättreförr

Fredrika Bremer Förbundet (FBF) bildades år 1884 och är en av Sveriges äldsta kvinnoorganisationer. Den är uppkallad efter författaren och kvinnorättskämpen Fredrika Bremer, är partipolitiskt och religiöst obunden och alla, oavsett könsidentitet, är välkomna som medlemmar. Tre ämnen som är i fokus nu är fler kvinnor där makten finns, fler män där barnen finns samt jämställda löner.

läs mer

40-åringar väljs bort på arbetsmarknaden

Det har blivit kärvare för äldre när det gäller att skaffa jobb och redan vid 40 börjar åldersdiskrimineringen. För varje år blir chanserna lägre till en jobbintervju och ju närmare man kommer pensionsåldern desto svårare blir det. Och det är värre för kvinnor än för...

läs mer