Nya priser på gränslöst!

Just nu får du 10 nummer för endast 75 kr som ny kund!

Arkiv

Kalender

april 2018
M T O T F L S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

VI SPONSRAR

Chloe drömmer om att bli förlamad

Att vara helt frisk och önska att man hade en funktionsnedsättning är en sällsynt psykologisk tillstånd som kallas body integrity identity disorder (BIID). Chloe Jennings-White från USA är en av de drabbade. Hon har fullt funktionella ben men vill bli förlamad och därför sitter hon oftast i rullstol.


Att leva med en funktionsnedsättning brukar aldrig vara ett val men för människor som lider av BIIS kan det ibland vara det. Det finns fall där den drabbade frivilligt har amputerat fullt friska kroppsdelar. Det beror på att de känner att vissa kroppsdelar inte ”passar”.

Stjärnor gör HBTQ-versioner av klassiska kärlekslåtar

Sony music har släppt ett nytt samlingsalbum där ett flertal artister har spelat in nya versioner av klassiska bröllopslåtar. Samlingen heter ”Universal Love” och på skivan medverkar bland annat Bob Dylan.
— Om du tänker tillbaka på popmusikens historia, har kärlekssånger övervägande framförts ur ett heterosexuellt perspektiv, säger Tom Murphy som varit med och producerat skivan. Men om vi ​​tänker på musik som något som sammanför människor, borde inte dessa låtar kunna vara något som fler skulle kunna identifiera sig med?

Malmö FF värmer upp med integrationsfika på Stadion

Den 23 april bjuder Malmös egna fotbollslag Malmö FF in 100 nya och etablerade svenskar till en gemensam fika på Stadion innan den allsvenska fotbollsmatchen mot Brommapojkarna. 

Bakom initiativet står förutom Malmö FF även integrations- och etableringsprojektet ÖppnaDörren/Kompisbyrån samt inkluderingsrörelsen Malmö, I Love You. Tanken med eventet är att öppna dörrar för nya möten mellan människor, som förmodligen inte hade träffats annars, kring en sådan glad atmosfär som en fotbollsmatch skapar. 

Anna Löfving – Chefredaktör

Vänd näsan mot solen! Tillbaka till verkligheten då! Har bara varit borta ett par veckor, men det känns som ett par år. Så mycket hann faktiskt hända under min korta resa till Zanzibar. En del var mindre kul, som att jag blev sjuk, men det mesta helt fantastiskt....

The Wing – kvinnor i gemenskap

Kvinnoklubbar i USA kan spåras tillbaka till så tidigt som sent 1800-tal. 1930 fanns det hela 600 organiserade klubbar i New York, USA, och över 5 000 i världen. Än idag frodas slutna feministiska sällskap. Det separatistiska kvinnonätverket The Wing med bas i New York tror på idén om att samla kvinnor för att skapa gemenskap, uppmuntran och nya möjligheter.

Indiens osynliga offer

De senaste åren har lagstiftningen i Inden stärks när det gäller sexuellt våld mot kvinnor. Samtidigt släpar systemet efter och drabbar i synnerhet kvinnor med funktionsnedsättningar. En ny rapport visar dessutom att det är en grupp där risken för sexuellt våld är särskilt hög.

Det är människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) som står bakom rapporten som konstaterar brister i hur rättsystemet behandlar kvinnorna efter ett övergrepp men också att de är mer utsatta än många andra.