Nya priser på gränslöst!

Just nu får du 10 nummer för endast 75 kr som ny kund!

Arkiv

Kalender

januari 2018
M T O T F L S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

VI SPONSRAR

Anna Löfving – Chefredaktör

Botten är nådd! Årets deppigaste dag, blue monday, har nyss passerat. Enligt uträkningar är just den tredje måndagen i januari den dag när vi mår som sämst och egentligen är det ganska logiskt. Vädret är botten, pengarna slut, nyårslöftena brutna och det är väldigt...

Universitet integrerar flyktingar

Vid ett möte i FN:s högkvarter i New York belyste universiteten, under ledning av De Montfort University, idéer för praktiska sätt att nyttja kompetens, erfarenhet och frivilliga krafter på sina campus för att stödja behövande i deras närområden. 


Anna Löfving – Chefredaktör

A new horizon! Att Oprah Winfrey ska bli USA:s nästa president är kanske att hoppas på för mycket, men som en symbol för en bättre framtid - visst är hon fantastisk! Naturligtvis är Oprah uppbackad av många duktiga människor, både män och kvinnor, som putsar på allt...

Skidläger för alla

För ett 30-tal barn och ungdomar med och utan funktionsnedsättningar inleddes en resa till Åre på nyårsdagen. Målet är att åka skidor, ha roligt och bygga broar. Lägret anordnas av Röda korset i Vallåkra i Skåne.
– Att dessa ungdomar får komma iväg på något sådant här betyder otroligt mycket. Många har kanske tidigare aldrig stått på ett par skidor och nu får de prova på något helt nytt, säger Svea Axelsson till Helsingborgs Dagblad.

”Humanium Metal by IM” får Grand Prix for Good

Humanium Metal belönas med Grand Prix for Good under den internationella festivalen Eurobest. Eurobest är en festival som under tre dagar hyllar europeisk kreativitet och inspirerar, lär ut och debatterar idéer från hela kontinenten. I år var London värd och Humanian Metal, världens första råvara skapad av illegala vapen, fick i samband med festivalens sista dag utmärkelsen Grand Prix for Good.

HER global network 

Kvinnor i arbetslivet behöver samarbeta och stötta varandra mer. Det menar Aleksandra Avli och Sofia Kacim som år 2014 startade nätverket HER Global Network vars huvudsyfte är att uppmuntra, inspirera och föra samman kvinnor på en global nivå. Förhoppningen var att kvinnor skulle se varandra som samarbetspartners istället för rivaler. Idag finns HER i 14 städer runtom i världen och allt började i Stockholm.