Medmänsklighet är inte politik!

Fick ett argt mejl i veckan som anklagade oss för att vara politiska, vänsterglobalistiska tror jag det stod. Vad det nu betyder. Globalister, javisst, men vänsteranhängare… nja! Inte höger heller, inte åt något särskilt håll är tanken. I helgens partiledardebatt kände jag verkligen det. Hade det inte varit i helt fel sammanhang, så hade jag applåderat Moderaternas utsträckta hand till Socialdemokraterna. Att de två största partierna hittar varandra i ett långsiktigt samarbete vore nog det bästa. MEN, den här gången kändes det fel. Den här gången är det något så konstigt som en stramare migrationspolitik som förenar de två. Det hade man ändå inte trott!

Att Socialdemokraterna plötsligt är det parti som skärper flyktingpolitiken så till den grad att Moderaterna vill samarbeta med dem, vem hade kunnat ana det? Och med det säger jag inte att Moderaterna aldrig för en bra politik, får det gör de visst. På många plan. Nej, efter den här debatten – och i den här frågan – tycker jag att Centerpartiet och Miljöpartiet borde få makten. De två var helt klart de som stod för den rätta vägen. Den medmänskliga. Vänsterpartiet också, men tjejerna var mer övertygande den här gången. Att göra ett undantag för de 9000 afghanska ensamkommande, som i de flesta fall var under 18 när de kom hit, kan väl ändå inte rasera hela Sveriges flyktingpolitik. När Jimmie Åkesson fick chansen att debattera flyktingar med Annie Lööf använde han nästan all tid till att prata om de 9000. Det tycker jag är konstigt.

Åkesson var annars bra i debatten, det ger jag honom gärna, han är skicklig på att plocka poänger. Löfven vet jag däremot inte den här gången, hade han sovit dåligt kanske? Och så Jan och Ebba – de hänger löst, det vet vi, men förmodligen hänger de kvar.

Lite om tidningens politiska inställning alltså. Ena dagen hit, andra dagen dit. Alltid medmänskliga dock – det vill jag hävda. Och menar de som kritiserar oss att medmänsklighet är samma sak som vänsterglobalism – då är det det vi är. Och stolta sådana.

Sommaren har kommit sen vi sågs sist. Så himla härligt ute nu att man knappt vill gå in. Vi flyttade ut redaktionen idag och även om det kan vara svårt att koncentrera sig i gassande sol är det värt det. Jobbar hellre ikapp ett par timmar ikväll. Missa aldrig en chans att se solen, den parollen håller alltid. Ses nästa vecka igen!