Sikta mot stjärnorna

Mitt i Almedalsveckan och full fart i Visby. Och hemma i tv-soffan – för den politiskt intresserade. Eller för den som är intresserad av samhällsdiskussioner över huvud taget. Av livet, framtiden och av hur samspelet oss människor emellan kommer att bli. Och vem är inte det? För mig är det obegripligt att säga att man inte bryr sig. Eller inte röstar. Hur är det möjligt att inte ta vara på chansen vi har här i landet att vara med och påverka? Jag skulle vilja rösta varje år om jag fick.

Och förmodligen då på olika partier varje gång. Med något enda undantag kan jag säga att jag gillar dem alla, olika mycket i olika frågor och vid olika tillfällen, men från höger till vänster kommer ofta väldigt bra idéer. Jag gillar också människor med idéer som inte alltid är helt genomförbara. Att sikta mot stjärnorna betyder mycket för mig – om du så bara når trädtopparna, så har du iallafall nått dit. Siktar du ingenstans lär du heller inte nå någonstans.

Högt och lågt i livet. Samtidigt som vi ofta diskuterar småsaker och grälar om ”ingenting” här hemma inträffar katastrofer på andra ställen i världen. När ni läser dessa rader hoppas jag att det löst sig, men just nu ser jag på nyheterna att de tio thailändska pojkarna har hittats i den översvämmade grottan och nu ska ”dykas ut” med hjälp av utrustning som först ska ”dykas in”. Vilken galen mardröm att ha sin lilla pojke i den grottan just nu.

Apropå att läget är ett annat när ni läser tidningen Gränslöst än det är när vi skriver den, så måste jag påpeka hur trist det är att tidningen tycks ha kommit sent till många av er på sistone. Detta är inte meningen! Vi har börjat använda B-post istället för A-post, som blir för dyrt, och därför tar det 2-3 dagar efter tryck innan den når er. Men att den inte ska komma samma vecka som vi gör den är heltokigt. Så kommer det inte att fortsätta vara. Senast fredag ska Gränslöst vara i brevlådan – annars har ni all rätt att klaga och få er prenumeration förlängd med en vecka. Hör i så fall av er till Anna på vår Kundtjänst.

Nästa vecka kommer det ingen Gränslöst alls förresten! Det höll jag på att glömma berätta. En enda vecka på sommaren tar vi en paus och det blir nästa vecka. Då hjälper det inte att ringa Kundtjänst, finns ingen tidning att skicka ut. Sedan är det full fart igen.

Glad början på juli alltså! Hoppas ni alla njuter av den fina sommaren som är, kanske kollar fotboll, diskuterar politik eller bara lagt er på en brygga för att sola. Det ska jag försöka göra några dagar nästa vecka. En brygga vid min barndoms lilla dalsländska insjö. Där ska jag fundera på livet, hur det var, hur det är och hur det kommer att bli. Försöka glädjas åt trädtopparna ändå – och att just min pojke inte ska ”dykas ur” nån gotta i Thailand.