Årets julklapp – Gränslöst

 

Veckorna går så fort nu att man knappt hinner med. Första advent till helgen och sen, ja sen är det jul innan man blinkar nästa gång. För min del tror jag att julen blir bra, nästan alla släktingar träffas och traditionerna följs. Just den här julen. Ett annat år kan det vara annorlunda och för många människor är det annorlunda redan nu. Kanske är inte ensamheten större under julhelgen än under andra helger, men den upplevs som större. Och det är det viktiga. Det finns förstås sammanhang för den som vill fira tillsammans med andra, men problemet är att många inte vill. Då sitter man hellre ensam – och ledsen.

 

Apropå julen, hörde ni att årets julklapp redan är utsedd? Och vilken klapp! Istället för dyra teknikprylar eller onödiga upplevelser blev det i år ett begagnat klädesplagg. Det låter fantastiskt – har vi svenskar verkligen förstått hur bra det är att köpa second hand, att återanvända och sluta slänga sådant som fungerar? Just så måste ju framtiden mötas och att det redan i år blev en sådan julklapp överst på önskelistan är härligt. Jag handlar ofta på Tradera och jag älskar till exempel Myrorna. Mitt problem är bara att jag aldrig lyckas pricka rätt storlek eller passform, så ofta står jag här med plagg omöjliga att använda. Senast världens sötaste rosarutiga 60-talskappa – för liten både på höjden och bredden!

 

Ska man tro ryktet som säger att Liberalerna är på väg att överge Alliansen? Det sägs på nyheterna nu, men mycket kan förstås hända under veckan. Om Björklund gör slag i saken och röstar på Löfven som statsminister lär bero på vad Centerpartiet säger och om det vet vi inget ännu. Annie Lööf är bättre än de andra på att behålla hemligheter, så spänningen är olidlig. Extra plus är att Liberalernas krav på Socialdemokraterna sägs vara förbättrade villkor i LSS för funktionsvarierade.

 

Hoppas ni hittar något intressant att läsa i veckans Gränslöst. Och om ni inte redan köpt alla julklappar – till exempel på Blocket – kan jag rekommendera en prenumeration av vår lilla tidning. Tänk så nyttigt för dottern, grannen eller morfar att varje vecka bli påmind om det viktigaste av allt: Alla människors lika värde!