Så mycket bättre

Hade tänkt skippa pratet om inrikespolitik den här veckan, men det går ju inte. Så spännande! När jag skriver vet vi ännu inte om Stefan Löfven gått med på kraven från övriga partiledare och en regering är klar – när ni läser vet vi. Det pågår spekulationer åt alla håll, men just nu ingen idé att ägna sig åt sådana. Jag har skrivit det förut, men hur det än går tycker jag att några väldigt intressanta saker kommit fram. Nämligen att det finns politiker som på riktigt sätter goda värderingar före allt annat. Visst, man pratade om hur noga det var att hålla ihop Alliansen före valet, men när det kom till kritan fanns något viktigare: Alla människors lika värde! De kommer före allt annat – kompisskap, svekdebatter, sjunkande väljarsiffror och mycket annat som följer i Centerpartiets och Liberalernas agerande. Det tar jag med mig efter det här valet. Tycker nästan alltid att politiker vänder kappan efter vinden, både på höger- och vänsterkanten, men faktiskt inte denna gång. Vilket resultat det får vet vi som sagt inte idag, men i morgon. Spännande!

Och kulturprofilen fick skärpt straff! Den som säger att metoo-upproret var en dagslända och inte kommer att få någon betydelse har definitivt fel. Tycker man ser fall efter fall nu, där de många diskussionerna under förra året haft stor betydelse. Jag har en stark känsla av att kulturprofilen bara är en av alla maktfullkomliga män som äntligen bestraffas för det de gjort. Tror att kvinnan i det här fallet, som under åratal inte ens vågat anmäla våldtäkterna, kommer att få många efterföljare. Och i förlängningen kommer naturligtvis våldtäkterna, både de fysiska och de psykiska, att minska. Det måste man väl våga tro 

Vi är mitt i advent och även om det regnar och är mörkt dygnet runt är det mysigt. Mycket att göra för de flesta, men att det snart är jul och lite ledighet med släkt och vänner tycker i alla fall jag känns skönt. Lite snö som lyser upp hade inte skadat, men det är kanske för mycket begärt. Klimatförändringarna går fort nu och vita jular är nog en önskedröm. På den fronten var det absolut bättre förr, men på många, många andra fronter är det så mycket bättre nu.