Oxveckor på gång

 

Välkomna till ett nytt år med tidningen Gränslöst! Det känns på många sätt väldigt skönt att lämna 2018 bakom sig. Visst var det mörkare än nästan alla andra år! Politiker med egoistiska, protektionistiska och ibland rent rasistiska agendor fick större makt, klimatförändringarna blev tydligare och många människor verkade inte längre orka bry sig. Mörker i både den stora och i den lilla världen. För min familj avslutades året på det mest tragiska sätt eftersom min pappa gick bort. Just som vi trodde att han klarat sig genom sin svåra sjukdom och börjat tro på en ny vår blev han sämre. På julafton lämnade han oss. Nej, 2018 var verkligen ett riktigt skitår om ni frågar mig.  

 

Ändå måste man tänka framåt. Så länge man själv lever och har barn och andra omkring sig måste man försöka vara positiv. Nu är det 2019 och ljuset är sakta på väg tillbaka. Det märks tydligt. Varje morgon lite lättare att vakna, varje kväll någon extra minut att ta tillvara.  

 

Just ikväll är det väldigt mörkt, men imorgon sägs det att snön kommer. I vanliga fall avskyr jag vintern, att skrapa bilrutor, leta vantar och mössor och ändå alltid frysa, men just nu skulle lite snöfall sitta fint. Tror vi är många som behöver ljuset mer än någonsin.  

 

r det gäller tidningen händer inte så mycket de första veckorna på året. Den första veckan i mars däremot – då inträffar en stor förändring. Ny färg och form på papperstidningen och ny hemsida. Innehållet kommer att vara mycket det samma, tror ju att ni gillar det, men förpackningen alltså helt ny. Det blir spännande, men jag återkommer till det så småningom.  

 

Oxveckorna ligger alltså framför oss och förutom att ljuset så sakta återvänder ska väl inte så mycket hända. Att vi får en ny regering har man nästan slutat hoppas på och att något annat radikalt inträffar är osannolikt. Nej, långa promenader, spännande biofilmer, trevliga middagsbjudningar och inget annat är vad jag vill ha framöver. Förutom fred på jorden såklart. Och att alla människors lika värde alltid, alltid, alltid ska respekteras. Men, som sagt, något så radikalt kan man väl knappast förvänta sig – inte de närmaste veckorna iallafall.