Välj en sida

Nya tag ibland

 

Vad tycks? Känns som om tidningen genomgått en väldig förändring från en vecka till en annan, men riktigt så är det ju inte. Innehållet försöker vi behålla på ungefär samma vis även om små detaljer ändrats också där. Den stora skillnaden är formen på Gränslöst och vi hoppas att ni ska tycka om den. Lite ljusare och fräschare och mer modern. Får väl erkänna att jag gillade den gamla Gränslöst också, lite rörigare och färgstarkare, men det är alltid bra med nya tag ibland.

 

Det gäller livet i största allmänhet. Träffade en av mina äldsta släktingar igår, min moster som nyss fyllt 85. Nu bor hon på ett servicehus i Fruängen – tio minuters bilväg från sin dotter med familj i Mälarhöjden. Tycker moster Wivi är fantastisk. Som hon förändrat livet efter omständigheterna!  Det senaste beslutet, att efter morbror Ingemars bortgång lämna livet i Göteborg för att komma närmare barn och barnbarn, är perfekt. Nu kan familjen hjälpas åt utan större krångel framöver.

 

Som sagt, ryck upp och börja om ibland. Det är lite mitt tema också för tillfället. Livet rusar på och det man vill göra måste man göra nu. Än så länge är innehållet i Gränslöst mycket det samma, men snart blåser förändringen vindar även där. Först ska vi få ordning på vår hemsida dock, tar kanske en månad, och sen med utgångspunkt i den ska lilla Gränslöst bli stor. Åtminstone vill vi ha fler läsare och få möjlighet att sprida budskapet om alla människors möjligheter att leva på de sätt de vill ännu längre än vi gör idag. Får väl se om vi lyckas!

 

Det snöar utanför fönstret i Uppsala idag – ymnigt som meterologen säger. Att våren bara skojade en stund förstod man ju, men att det skulle bli sån vinter igen! Fram med vantar och mössor och nytt tålamod igen, om några veckor måste det ändå vara dags.

 

Tror de flesta av er får tidningen på fredag, när det är Internationella kvinnodagen. Det är en stor dag, tyvärr. Även om Sverige är ett av världens mest jämlika länder – beroende på hur man räknar – måste vi fortsätta att uppmärksamma kvinnors utsatta situation. Den här veckan dyker kvinnofrågan upp lite här och där i tidningen och bland annat handlar Pådjupet-artikeln om tidningar för kvinnor, förr och nu. En liten nyhet i Gränslöst den här veckan är ett specialkorsord, som varje vecka ska knytas till just Pådjupet-artikeln. Denna vecka på tema Kvinnors rättigheter alltså. Hoppas ni gillar det!