Nya priser på gränslöst!

90 kr - 2 Månader 490 kr/år

Kalender

december 2018
M T O T F L S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Inloggningsstatus

Du är inte inloggad.

FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER

Klyftor i svenska skolan ökar

OECD:s rapport “Equity in Education” konstaterar att den svenska skolsegregationen är ett faktum. Studien visar att elevers skolresultat skiljer sig markant – beroende på var man bor och familjens socioekonomiska situation.

läs mer

Migrationsverket: ”Stabil utveckling av flyktingmottagande”

23 000 personer sökte asyl i Sverige i år och nästa år förväntas 29 000 personer söka asyl. Det visar en ny rapport från Migrationsverket. 
– Den fortsatt stabila utvecklingen av asylsökande och minskade balanser ger oss möjlighet att utveckla en mer effektiv verksamhet, säger generaldirektör för Migrationsverket Mikael Ribbenvik.

läs mer

Fladdermöss – av stor vikt för våra ekosystem

I Sverige lever 19 olika arter av fladdermöss. Fladdermöss gör en viktig insats för våra ekosystem genom att äta insekter. Sveriges vanligaste arter av fladdermöss är följande: gråskimlig fladdermus, mustaschfladdermus/taigafladdermus, dvärgpipistrell/dvärgfladdermus, trollpipistrell, brunlångöra, nordfladdermus, större brunfladdermus och vattenfladdermus.

läs mer

Lyckat mentorsprogram i Hammarkullen

Den ideella föreningen SOS Barnbyar har tillsammans med stadsdelsnämnden i Angered och privata företag skapat ett mentorsprogram för ensamkommande nya svenskar som behöver stöd och vägledning. Mentorsprogrammet är lokaliserat i Hammarkullen i Göteborg och är den första verksamheten som föreningen startar i Sverige. 

läs mer

Politikerveckan i Järva

Politikerveckan i Järva avslutades i söndags och under veckan har partiledare från alla regeringspartier fått tala direkt till väljarna för att förhoppningsvis underlätta valet. Här nedan är citat som publiken klappade till. 

läs mer

Vinden – en aldrig sinande energikälla

Global Wind Day – Världsdagen för vindkraft – uppmärksammas den 15 juni varje år. Syftet med Global Wind Day är att öka allmänhetens kunskap om fördelarna med vindkraft som energikälla och stödja vindkraftprojekt runt om i världen.

Svensk Vindkraftförening är en ideell och politiskt obunden förening som bildades år 1986. Bland föreningens cirka 1 500 medlemmar finns privatpersoner, leverantörer och vindkraftsutvecklare. Föreningen ger ut Tidningen Svensk Vindkraft och delar årligen ut Årets vindkraftspris.

läs mer

Järvaveckan

I lördags inleddes politikerveckan i Järva på Spånga IP för tredje året i rad. Här möts partiledare, samhällets beslutsfattare och väljare i unika samtal för att få en djupare och förenklad förståelse om utmaningarna, möjligheterna och strategierna som Sverige står inför de kommande åren.

Under nio dagar kommer samtliga riksdagspartier samt Feministiskt Initiativ (FI) tala till Järvabor utifrån teman som jämlikhet, hälsa, integration, utbildning, arbetsmarknad, stadsmiljö och trygghet.  

läs mer

Delade meningar om ny integrationsrapport

I torsdags publicerade Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) rapporten ”Tid för integration” som hävdar att flyktingar är en kostnad för Sverige. Studien visar bland annat att en flykting kostar 74 000 kr per år i genomsnitt för staten. Den kontroversiella rapporten har dock fått kritik från ekonomer som menar att siffrorna är missvisande och att rapporten saknar en rättvis helhetsbedömning.   

läs mer