Nya priser på gränslöst!

Just nu får du 10 nummer för endast 75 kr som ny kund!

Arkiv

Kalender

juli 2018
M T O T F L S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

VI SPONSRAR

FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER

Lyckat mentorsprogram i Hammarkullen

Den ideella föreningen SOS Barnbyar har tillsammans med stadsdelsnämnden i Angered och privata företag skapat ett mentorsprogram för ensamkommande nya svenskar som behöver stöd och vägledning. Mentorsprogrammet är lokaliserat i Hammarkullen i Göteborg och är den första verksamheten som föreningen startar i Sverige. 

läs mer

Politikerveckan i Järva

Politikerveckan i Järva avslutades i söndags och under veckan har partiledare från alla regeringspartier fått tala direkt till väljarna för att förhoppningsvis underlätta valet. Här nedan är citat som publiken klappade till. 

läs mer

Vinden – en aldrig sinande energikälla

Global Wind Day – Världsdagen för vindkraft – uppmärksammas den 15 juni varje år. Syftet med Global Wind Day är att öka allmänhetens kunskap om fördelarna med vindkraft som energikälla och stödja vindkraftprojekt runt om i världen.

Svensk Vindkraftförening är en ideell och politiskt obunden förening som bildades år 1986. Bland föreningens cirka 1 500 medlemmar finns privatpersoner, leverantörer och vindkraftsutvecklare. Föreningen ger ut Tidningen Svensk Vindkraft och delar årligen ut Årets vindkraftspris.

läs mer

Järvaveckan

I lördags inleddes politikerveckan i Järva på Spånga IP för tredje året i rad. Här möts partiledare, samhällets beslutsfattare och väljare i unika samtal för att få en djupare och förenklad förståelse om utmaningarna, möjligheterna och strategierna som Sverige står inför de kommande åren.

Under nio dagar kommer samtliga riksdagspartier samt Feministiskt Initiativ (FI) tala till Järvabor utifrån teman som jämlikhet, hälsa, integration, utbildning, arbetsmarknad, stadsmiljö och trygghet.  

läs mer

Delade meningar om ny integrationsrapport

I torsdags publicerade Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) rapporten ”Tid för integration” som hävdar att flyktingar är en kostnad för Sverige. Studien visar bland annat att en flykting kostar 74 000 kr per år i genomsnitt för staten. Den kontroversiella rapporten har dock fått kritik från ekonomer som menar att siffrorna är missvisande och att rapporten saknar en rättvis helhetsbedömning.   

läs mer

Stockholms Handelskammare: ”tillsätt kriskommission i socioekonomiskt utsatta förorter”

Stockholms Handelskammare varnar för livslångt utanförskap i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm. Kammaren uppmanar därför regeringen till att agera och att en kriskommission måste tillsättas. 
– Sverige har inte råd att förlora en stor del av framtidens entreprenörer, arbetsgivare och anställda i dåligt fungerande skolor. Därför måste vi gå till botten med problemen i skolorna, säger Ahmed Abdirahman, projektledare med fokus på integration hos Stockholms Handelskammare.

läs mer

Politikertal till nationen

”Tal till nationen – mitt Sverige 2028.” Så heter programpunkten i SVT som under förra veckan sändes fyra gånger med fyra olika partiledare i talarstolen. Nästa vecka kommer de fyra andra och i Rapportsändningen efter varje program har den politiske kommentatorn Mats Knutson synpunkter på talet.

läs mer

Miniila – app ska hjälpa barn på flykt

Barn som tvingas fly från fattigdom och krig kan bli vilseledda på grund av missvisande information och opålitliga människor. Därför har plattformen Trellyz tillsammans med Missing Children Europe skapat appen Miniila – en virtuell hjälpande hand för barn på flykt som tagit sig till Europa. 

läs mer

Sverige är redo att prata klass igen

Sveriges rika befolkning lever längre. Det menar institutet för facklig idéutveckling Katalys, som med början i januari har publicerat undersökningar på tema klass. Serien heter Klass i Sverige.

Huruvida Sverige är ett klassamhälle eller inte har debatteras länge. Som del av projektet Klass i Sverige, en utredning för att kartlägga det svenska klassamhället under 21a århundradet, ska Katalys tillsammans med Göran Therborn, professor i sociologi vid Cambridge University, publicera en serie publikationer på tema klass. 

läs mer

Läkare Utan Gränser gör storverk

Gränslöst har vid flera tillfällen skrivit om den politiskt och religiöst obundna hjälporganisationen Läkare Utan Gränser. Då tidningen nu bestämt att en del av överskottet från prenumerationsintäkterna ska skickas vidare till denna organisation, känns det befogat att berätta mer om dess verksamhet.

läs mer