Nya priser på gränslöst!

Just nu får du 10 nummer för endast 75 kr som ny kund!

Arkiv

Kalender

juli 2018
M T O T F L S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

VI SPONSRAR

FUNKIS FINNS

Dejtingsida vill locka funkisar i synnerhet

Idag finns det speciella dejtingsidor för de flesta — för kulturintresserade, välutbildade, dem som vill vänstra eller dem som enbart träffar människor som redan har barn. Nyligen öppnade Future4us också. En dejtingsida som främst vänder sig till personer med olika funktionsnedsättningar.

läs mer

Dansgrupp för funktionsvarierade

I virvlande New Dehli finns Ability Unlimited, Indiens första dansgrupp som enbart består av personer med olika funktionsnedsättningar. Här hittar du dansmedlemmar med allt från polio, dyslexi, cerebral pares och autism till andra mentala och fysiska nedsättningar. Alla är olika. Det gemensamma är dansen.

läs mer

Övergavs, lärde sig teckenspråk och fann kärlek

Det är inte lätt att känna sig älskad när man är missförstådd. Det fick hunden Ivor lära sig den hårda vägen. Hans första ägare förstod inte att han var döv och inte kunde höra vad han sa. Han trodde han var olydig och lämnade bort honom till nya ägare.

Efter fem olika ägare hamnade Ivor på ett hundstall i Halifax. Där upptäckte personalen att han var döv. Det var anledningen till att han hade uppfattats som en olydig hund. Han kunde inte förstå eller höra vad människorna omkring honom sa.

läs mer

Krigets bortglömda offer

Nyamet Steven har Cerebral Pares och när kriget kom till hennes stad för fyra år sedan hade de flesta redan övergett de äldre och de med funktionsnedsättningar. Då var Nyamet sju år gammal. När soldaterna började döda dem som blivit kvar insåg Nyamets mamma allvaret. Med flickan i famnen började hon springa.

läs mer

Synskadade snubblar över felparkerade cyklar 


Studentstaden Uppsala vimlar av cyklar. Det är inte ovanligt att de felparkeras och ställer till det för de med synnedsättningar. I värsta fall kan det leda till svåra olyckor.


Nyligen gick Uppsala kommun och Synskadades riksförbund (SRF) samman för att upplysa uppsalaborna om vikten av att parkera cykeln på rätt ställe. Ibland parkeras de på ställen som är avsedda för gångtrafik.

läs mer

Bergsvandrar i rullstol

För tio år sedan drabbades Debbie North av kronisk sjukdom i ryggraden som gjorde henne rullstolsburen. Trots det var hon fast besluten att fortsätta med sin favorithobby — att vandra bland Englands vackra berg och dalar.

läs mer