Nya priser på gränslöst!

Just nu får du 10 nummer för endast 75 kr som ny kund!

Arkiv

Kalender

november 2018
M T O T F L S
« Okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

VI SPONSRAR

FUNKIS FINNS

Dags att byta ut rullstolen?

Den universella symbolen för funktionsnedsättningar är en rullstol. Samtidigt är det bara 7 procent av dem med funktionsnedsättningar som faktist använder rullstol. Nu förslår två engelska designers att symbolen bör bytas ut för att inkludera flera.

läs mer

Utlandsfödda riskerar att få felaktig diagnos

Äldre riskerar att feldiagnostiseras med demens och sedan felbehandlas. Patienternas utbildning, språk och kulturella bakgrund påverkar resultatet i testerna. Det beror på testernas utformning.

Sedan länge är det känt att äldre personer med utländsk bakgrund inte söker vård i samma utsträckning som andra svenskar. Konsekvenserna blir att de riskerar att inte få den vård de behöver. Nu visar det sig också att vissa vårdtester de gör ökar riskerna för feldiagnoser.

läs mer

Siktar på medalj i World Games

I Spanien pågår CPISRA World Games för fullt. Två av de hoppfulla är Grace Greenwood och svenske Gustav Tegnelund. Båda har cerebral pares och siktar på medalj i sina lopp över 100 meter.

Grace Greenwood är bara 13 år och springa började hon göra för bara ett år sedan. Ett år senare innehar hon det nationella rekordet på 100 meter för de under 16.
— Jag kände, wow, jag är riktigt bra på det här. Andra människor såg mig och jag tänkte att jag kunde göra det till en karriär och gå rätt långt, berättar hon.

läs mer

Digitala medier kan öka risken för ADHD

Ungdomar som ofta använder sociala medier kan löpa en större risk för att utveckla ADHD. Det har en ny studie kommit fram till.

Vi använder allt mer digitala medier, men hur påverkar det oss och våra hjärnor egentligen? Det ville ett forskarlag från University of South California titta närmare på och därför samlade de ihop 2 587 elever till en studie. Studenterna genomgick sedan två undersökningar, en 2014 och en 2016.

läs mer

Dejtingsida vill locka funkisar i synnerhet

Idag finns det speciella dejtingsidor för de flesta — för kulturintresserade, välutbildade, dem som vill vänstra eller dem som enbart träffar människor som redan har barn. Nyligen öppnade Future4us också. En dejtingsida som främst vänder sig till personer med olika funktionsnedsättningar.

läs mer

Dansgrupp för funktionsvarierade

I virvlande New Dehli finns Ability Unlimited, Indiens första dansgrupp som enbart består av personer med olika funktionsnedsättningar. Här hittar du dansmedlemmar med allt från polio, dyslexi, cerebral pares och autism till andra mentala och fysiska nedsättningar. Alla är olika. Det gemensamma är dansen.

läs mer

Övergavs, lärde sig teckenspråk och fann kärlek

Det är inte lätt att känna sig älskad när man är missförstådd. Det fick hunden Ivor lära sig den hårda vägen. Hans första ägare förstod inte att han var döv och inte kunde höra vad han sa. Han trodde han var olydig och lämnade bort honom till nya ägare.

Efter fem olika ägare hamnade Ivor på ett hundstall i Halifax. Där upptäckte personalen att han var döv. Det var anledningen till att han hade uppfattats som en olydig hund. Han kunde inte förstå eller höra vad människorna omkring honom sa.

läs mer