Nya priser på gränslöst!

90 kr - 2 Månader 490 kr/år

Kalender

juli 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Inloggningsstatus

FUNKIS FINNS

Dags att byta ut rullstolen?

Den universella symbolen för funktionsnedsättningar är en rullstol. Samtidigt är det bara 7 procent av dem med funktionsnedsättningar som faktist använder rullstol. Nu förslår två engelska designers att symbolen bör bytas ut för att inkludera flera.

läs mer

Utlandsfödda riskerar att få felaktig diagnos

Äldre riskerar att feldiagnostiseras med demens och sedan felbehandlas. Patienternas utbildning, språk och kulturella bakgrund påverkar resultatet i testerna. Det beror på testernas utformning.

Sedan länge är det känt att äldre personer med utländsk bakgrund inte söker vård i samma utsträckning som andra svenskar. Konsekvenserna blir att de riskerar att inte få den vård de behöver. Nu visar det sig också att vissa vårdtester de gör ökar riskerna för feldiagnoser.

läs mer

Siktar på medalj i World Games

I Spanien pågår CPISRA World Games för fullt. Två av de hoppfulla är Grace Greenwood och svenske Gustav Tegnelund. Båda har cerebral pares och siktar på medalj i sina lopp över 100 meter.

Grace Greenwood är bara 13 år och springa började hon göra för bara ett år sedan. Ett år senare innehar hon det nationella rekordet på 100 meter för de under 16.
— Jag kände, wow, jag är riktigt bra på det här. Andra människor såg mig och jag tänkte att jag kunde göra det till en karriär och gå rätt långt, berättar hon.

läs mer

Digitala medier kan öka risken för ADHD

Ungdomar som ofta använder sociala medier kan löpa en större risk för att utveckla ADHD. Det har en ny studie kommit fram till.

Vi använder allt mer digitala medier, men hur påverkar det oss och våra hjärnor egentligen? Det ville ett forskarlag från University of South California titta närmare på och därför samlade de ihop 2 587 elever till en studie. Studenterna genomgick sedan två undersökningar, en 2014 och en 2016.

läs mer

Dejtingsida vill locka funkisar i synnerhet

Idag finns det speciella dejtingsidor för de flesta — för kulturintresserade, välutbildade, dem som vill vänstra eller dem som enbart träffar människor som redan har barn. Nyligen öppnade Future4us också. En dejtingsida som främst vänder sig till personer med olika funktionsnedsättningar.

läs mer

Dansgrupp för funktionsvarierade

I virvlande New Dehli finns Ability Unlimited, Indiens första dansgrupp som enbart består av personer med olika funktionsnedsättningar. Här hittar du dansmedlemmar med allt från polio, dyslexi, cerebral pares och autism till andra mentala och fysiska nedsättningar. Alla är olika. Det gemensamma är dansen.

läs mer