Nya priser på gränslöst!

Just nu får du 10 nummer för endast 75 kr som ny kund!

Arkiv

Kalender

april 2018
M T O T F L S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

VI SPONSRAR

FOKUS PÅ HBTQ

Stjärnor gör HBTQ-versioner av klassiska kärlekslåtar

Sony music har släppt ett nytt samlingsalbum där ett flertal artister har spelat in nya versioner av klassiska bröllopslåtar. Samlingen heter ”Universal Love” och på skivan medverkar bland annat Bob Dylan.
— Om du tänker tillbaka på popmusikens historia, har kärlekssånger övervägande framförts ur ett heterosexuellt perspektiv, säger Tom Murphy som varit med och producerat skivan. Men om vi ​​tänker på musik som något som sammanför människor, borde inte dessa låtar kunna vara något som fler skulle kunna identifiera sig med?

läs mer

Helgonet som blev bögikon

Det kan tyckas att kristendom och gaykultur inte borde ha särskilt mycket gemensamt. Sebastian är undantaget som bekräftar regeln. Förutom att ha helgonförklarats av kyrkan är han även den första dokumenterade bögikonen. Om du ser en ung, muskulös man, ofta fastbunden vid ett träd och penetrerad av pilar, så är det Sebastian. Inom konsten är han inte ovanlig.

läs mer

Albertos HBTQ-projekt vandaliseras

För en tid sedan startade Alberto Ramos ett konstprojekt i sin skola. Projektet handlade bland annat om HBTQ, jämställdhet och psykisk ohälsa. Tanken var att få de andra eleverna att tänka efter. Projektet har nu vandaliserats av andra elever.
 Under 2015 flyttade Alberto till Sverige från Spanien för att studera. Då hade han precis kommit ut som homosexuell och såg fram emot att leva sitt nya liv.

läs mer

Marielle mördad men är här

I genomsnitt mördas en HBTQ-person per dag i Brasilien. Förra veckan sköts Marielle Franco, statsfullmäktige i Rio de Janeiro, brutalt till döds. Mordet liknas vid en avrättning och har lett till en mängd manifestationer och demonstrationer runt om i landet.


Det var förra onsdagen när två män öppnade eld mot den bil som Franco färdades i. Totalt avlossades nio skott som dödade både Franco och hennes chaufför Anderson Pedro Gomes. En presstalesman som också befann sig i bilen skottskadades. Minst fem av skotten träffade Franco i huvudet.

läs mer

Uganda kämpar för sin stolthet igen

2016 försökte aktivister i Uganda att arrangera Pridetåg. Det fick landets myndigheter att reagera. De gick ut med en varning där de meddelade att de skulle arrestera alla deltagare. Evenemanget ledde till våldsamheter och en mängd arresteringar. Nu vill aktivisterna göra ett nytt försök med Pride 2018.

läs mer

Kvinnor känner sig mer bekväma med homosexuella män

Bandet mellan kvinnor och homosexuella män har nu blivit ämne för forskningsvärden. Ett forskarlag från Universitetet i Arlington i Texas har kommit fram till att kvinnor ofta har en vänligare och mer öppen interaktion med homosexuella män jämfört med heterosexuella män. Det sker när kvinnorna har blivit medvetna om mannens sexuella orientering.

läs mer

Regnbågshijab på Pride i Australien

MOGA, ett muslimägt modeföretag, lanserar en hijab som går i regnbågsfärgerna inför årets Mardi Gras Pride i Sydney. Med den vill företaget visa hur olika människor kan stödja samkönade äktenskap.

Hijaben lanserades ursprungligen inför Australiens folkomröstning om samkönade äktenskap förra året. Där ställde sig mer än 60 procent av befolkningen bakom förändringen och därför nylanseras hijaben på Australiens största Pridefest.

läs mer

Disney öppnar upp för fler homosexuella karaktärer

Regissörerna bakom Disneyfilmen Vaiana som släpptes 2016 menar att Disney inte utesluter att en framtida filmprinsessa skulle kunna vara bi- eller homosexuell. Det sades nyligen i en intervju med Huffington post.

Regissörerna bakom Vaiana, Ron Clements och John Musker, skapade i sin film en prinsessa helt utan romantiskt intresse, en stark och oberoende karaktär, vilket knappast är samma sak som att skapa en bi- eller homosexuell prinsessa. Regissörerna menar ändå att det kanske inte är så långt borta.

läs mer

HBTQ-personer får Safe House

De senaste två åren har fler än 3 500 personer sökt asyl i Storbritannien. Anledningen är att de förtrycks på grund av sin sexualitet eller sin könsidentitet i sina hemländer. Strax utanför London har man upprättat en fristad för dessa flyktingar, där de ska kunna vara trygga.

läs mer

Skolan brister i sexundervisningen

En ny rapport från skolinspektionen visar på brister i sexualundervisningen. Ofta saknas en koppling mellan undervisningen och det genomgripande värdegrundsarbetet som ska spegla allas lika värde. Bristerna kan leda till kränkningar. Sedan 2011 har sexualundervisningen blivit ett bredare ämne. Tanken är att ämnet på olika sätt ska inkluderas i andra ämnen, som biologi, naturkunskap, bild, historia, samhällskunskap och religion. Ändå är skolan dålig på att möta upp elevernas funderingar kring porr, homosexualitet, jämställdhet, nedsättande språkbruk och hederskultur.

läs mer