Nya priser på gränslöst!

90 kr - 2 Månader 490 kr/år

Kalender

januari 2019
M T O T F L S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Inloggningsstatus

Du är inte inloggad.

Humanium Metal belönas med Grand Prix for Good under den internationella festivalen Eurobest. Eurobest är en festival som under tre dagar hyllar europeisk kreativitet och inspirerar, lär ut och debatterar idéer från hela kontinenten. I år var London värd och Humanian Metal, världens första råvara skapad av illegala vapen, fick i samband med festivalens sista dag utmärkelsen Grand Prix for Good.

– Konkurrensen är enorm. På Eurobest samlas idéer och kampanjer från Europas största företag och varumärken. Att Humanium Metal lyckas särskilja sig och bli belönad med högsta valören känns mycket hedrande. Med det här priset fortsätter vi påvisa att Humanium Metal både bidrar till förstöra vapen och även förändrar människors attityder till vapenvåld, säger Josefina Rovan, Marknads- och kommunikationschef på IM.

I kategorin Grand Prix for Good hyllas idéer som inte bara har en positiv effekt på affären och varumärket, utan som även påverkar världen i stort. I vår kommer de första produkterna ut på marknaden.
– Att hålla i något som man tidigare vet har skadat och dödat, men som nu är förvandlat till produkter som hjälper människor är en speciell och viktigt känsla, säger Simon Marke Gran, projektledare för Humanium Metal på IM.

Humanium Metal by IM får även en utmärkelse i kategorin Direct som lyfter fram kampanjer som direkt påverkar mötet med konsumenten och belönas där med ett guld.
– Bakom ligger ett mycket framgångsrikt samarbete med Great Works och Åkestam Holst. Just nu arbetar vi med en rad prototyper från flera olika samarbetspartners, säger Marke Gran.

HÄNT I SVERIGE

SVÅRT FÖR NYANLÄNDA OCH UTRIKES FÖDDA KVINNOR ATT FÅ JOBB

Nästan hälften av dem som fick uppehålls-tillstånd i Sverige under 2015 var kvinnor; många av dem är anhöriginvandrare. De vanligaste jobben som nyanlända får är in-stegsjobb och nystartsjobb där staten står för stora delar av lönen. Bara vart fjärde av dessa jobb gick till en kvinna trots att 46 procent av dem i arbetsför ålder är kvinnor. Speciellt svårt kan det vara för arabisktalande kvinnor att komma in på den svenska arbetsmarknaden då många av dem anser att jobb som målare och maskinförare inte är för kvinnor. Dessutom är det svårt att få arabiska män att stanna hemma hos barnen.

NYANLÄNDA FLYTTAS RUNT

Tusentals nyanlända i Sverige har fått uppehållstillstånd och ska nu flyttas från Migrationsverkets boenden ut i kommunerna. Att bryta upp från en plats i Sverige där man bott kanske ett år är särskilt svårt för barnen som gått i skolan och fått kamrater på den platsen. Arbetsförmedlingen är ansvarig för att etablera nyanlända i Sverige, och under september flyttade mer än 3 100 personer från Migrationsverkets boenden, men många kommuner har svårt att få fram bostäder. I Stockholm har nytillkomna bland annat placerats i övergivna äldreboenden. Just nu saknas lägenheter för 9 300 ny-anlända.

DISKRIMINERING AV SVARTA PERSONER

Programmet Kaliber i Sveriges Radio har grans-kat uthyrningstjänsten Airbnb och funnit att svarta personer kan ha svårare att få hyra bo-ende via den tjänsten. 200 Airbnbvärdar i Stockholm, Göteborg och Malmö tillfrågades med hjälp av svarta personers konton om der-as boenden var lediga några specifika datum. Mer än hälften svarade ja. De som svarade nej fick frågan en gång till, men den här gången kom frågan från konton som tillhörde vita personer. Flera av dem som tidigare sagt nej svarade då att lägenheten var ledig.

Vid kontakt med Kaliber svarar Airbnb att diskriminering som detta är oacceptabelt och att de kommer att vidta åtgärder om gäster rapporterar att de stött på diskriminering.