Nya priser på gränslöst!

Just nu får du 10 nummer för endast 75 kr som ny kund!

Arkiv

Kalender

juni 2018
M T O T F L S
« Maj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

VI SPONSRAR

KVINNOKRAFT

Feministiskt arbete i Husby uppmärksammas internationellt

Husby är ett av de första länen i Stocholm som införde en feministisk stadsplanering. Det är bostadsföretaget Svenska Bostäder som ligger bakom initiativet och nu har det även fått internationell uppmärksamhet. En delegation från Nya Zeelands regering var nämligen på besök i Husby för att lära sig mer.

läs mer

Ett steg framåt, två steg bakåt för saudiarabisk feminism

I maj tillfångatogs elva kvinnorättsaktivister i Saudiarabien. De anklagades för att ha kontaktat utländska ambassadörer och för att felaktigt ha porträtterat landet som labilt och otryggt för kvinnor.

Saudiarabien är ett av de mest ojämställda länderna i världen men det senaste året har den feministiska kampen gått framåt, bland annat med körtillstånd för kvinnor.

läs mer

Svenska kvinnor har det näst bäst i världen 

Sverige toppar lista för världens bästa land för kvinnor. Det visar en amerikansk rapport som US News and World Reports årliga Best Country-index publicerade den 21 maj. 

Lång föräldraledighet, gratis eller subventionerade föräldrakurser och lagstadgade rättigheter i kvinnors favör är några av anledningarna till att Sverige rankats som ett av de bästa länderna i världen för kvinnor. 

läs mer

Gör skillnad på mors dag 

På söndag, den 27 maj, är det mors dag. Dagen till ära har UNICEF lanserat en kampanj som hyllar de mödrar runt om i världen som har mindre att fira på grund av till exempel barnadödlighet.
– Med den här kampanjen hoppas vi kunna inbringa resurser som gör att fler barn överlever. Vi är väldigt tacksamma för alla som ställt upp både i Sverige och Sydafrika och gjort kampanjen möjlig, säger Andreas Eriksson, kommunikationschef på UNICEF Sverige.

läs mer

Det gäller livet – biografi om Gudrun Schyman

Gudrun Schyman har utmärkt sig som en okonventionell partiledare och har skapat många rubriker under sin tid som politiker. I biografin  “Det gäller livet”, skriven av Johanna Palmström, får vi en inblick i en av Sveriges mest kontroversiella partiledares liv, präglat av fattigdom, alkoholism – och ett brinnande hjärta för rättvisa för alla.  

läs mer

Nya Barbie är feminist

Flickor runtom i världen har speglat sig i barbiedockor sedan 1950-talet, både utseendemässigt och karriärsmässigt. Barbietillverkarna på amerikanska företaget Mattel har insett att detta sker både på gott och ont. Därför har de nu bestämt att bredda utbudet med förebilder som den mexikanska feministikonen Frida Kahlo och snowboardingmästaren Chloe Kim. 

läs mer

Godnattsagor för rebelltjejer 

“Godnattsagor för rebelltjejer” publicerades i fjol och blev snabbt en världssuccé och en av de mest lästa ungdomsböckerna. Barnboken är fylld med 100 berättelser om kvinnor från olika yrkesområden som har förändrat världen. Nu kommer uppföljaren med samma namn och i den porträtteras bland andra Beyonce.

läs mer