Nya priser på gränslöst!

90 kr - 2 Månader 490 kr/år

Kalender

juli 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Inloggningsstatus

NYA SVENSKAR

Klyftor i svenska skolan ökar

OECD:s rapport “Equity in Education” konstaterar att den svenska skolsegregationen är ett faktum. Studien visar att elevers skolresultat skiljer sig markant – beroende på var man bor och familjens socioekonomiska situation.

läs mer

Migrationsverket: ”Stabil utveckling av flyktingmottagande”

23 000 personer sökte asyl i Sverige i år och nästa år förväntas 29 000 personer söka asyl. Det visar en ny rapport från Migrationsverket. 
– Den fortsatt stabila utvecklingen av asylsökande och minskade balanser ger oss möjlighet att utveckla en mer effektiv verksamhet, säger generaldirektör för Migrationsverket Mikael Ribbenvik.

läs mer

Historisk fredsdeklaration mellan Etiopien och Eritrea 

Det första flyget från Addis Abeba, Etiopien har landat i Asmara, Eritrea. En historiemarkör som symboliserar fred och slutet på en 20-årig konflikt. De glädjande nyheterna enar inte bara folk i Afrikas horn. Även i Stockholm förenades eritreaner och etiopier på Sergels torg i en historisk fredsmanifestation. 

läs mer

Rasistiska organisationer kan förbjudas

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsens (NMR) närvaro i Almedalsveckan i Visby resulterade i misshandel och en allmänt hotfull och aggressiv stämning. Med anledning av oroligheterna lägger nu regeringen fram ett förslag om att förbjuda rasistiska organisationer. 

läs mer

Lyckat mentorsprogram i Hammarkullen

Den ideella föreningen SOS Barnbyar har tillsammans med stadsdelsnämnden i Angered och privata företag skapat ett mentorsprogram för ensamkommande nya svenskar som behöver stöd och vägledning. Mentorsprogrammet är lokaliserat i Hammarkullen i Göteborg och är den första verksamheten som föreningen startar i Sverige. 

läs mer

Politikerveckan i Järva

Politikerveckan i Järva avslutades i söndags och under veckan har partiledare från alla regeringspartier fått tala direkt till väljarna för att förhoppningsvis underlätta valet. Här nedan är citat som publiken klappade till. 

läs mer

Delade meningar om ny integrationsrapport

I torsdags publicerade Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) rapporten ”Tid för integration” som hävdar att flyktingar är en kostnad för Sverige. Studien visar bland annat att en flykting kostar 74 000 kr per år i genomsnitt för staten. Den kontroversiella rapporten har dock fått kritik från ekonomer som menar att siffrorna är missvisande och att rapporten saknar en rättvis helhetsbedömning.   

läs mer

Stockholms Handelskammare: ”tillsätt kriskommission i socioekonomiskt utsatta förorter”

Stockholms Handelskammare varnar för livslångt utanförskap i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm. Kammaren uppmanar därför regeringen till att agera och att en kriskommission måste tillsättas. 
– Sverige har inte råd att förlora en stor del av framtidens entreprenörer, arbetsgivare och anställda i dåligt fungerande skolor. Därför måste vi gå till botten med problemen i skolorna, säger Ahmed Abdirahman, projektledare med fokus på integration hos Stockholms Handelskammare.

läs mer

Politikertal till nationen

”Tal till nationen – mitt Sverige 2028.” Så heter programpunkten i SVT som under förra veckan sändes fyra gånger med fyra olika partiledare i talarstolen. Nästa vecka kommer de fyra andra och i Rapportsändningen efter varje program har den politiske kommentatorn Mats Knutson synpunkter på talet.

läs mer