Gränslöst är en tidning om framtiden!

Gränslöst är en tidning om framtiden. Vi som gör den tror att världen snart är mycket mer gränslös än idag – på många plan. Om några år pratar vi inte längre om afghaner, norrmän och chilenare, vi pratar om människor. Med samma rättigheter och skyldigheter. Vi tror också att ”vi-och-dom-tanken” försvinner på andra plan. Att personer med olika förutsättningar och idéer inkluderas. Åtminstone hoppas vi det.

Det finns många sätt att göra vägen mot en gränslös värld så lätt som möjligt. Vi har valt en – en tidning, i papper och på nätet. Den handlar om initiativ och projekt för att skapa gemenskap över de gränser som ännu finns. Om människor som arbetar för det – och om hinder som ofta uppstår. Vi försöker inte göra någon sammanfattning, vi gör nedslag i vår omgivning.

Och vi gör det på ett enkelt sätt. Också här vill vi slippa gränser, mellan de som läser universitetsrapporter och de som helst inte läser alls. Vi hoppas kunna förklara det komplicerade på ett enkelt sätt. Ändå inte tråkigt. Alla ska hänga med – och därmed kanske köpa vår idé om att en gränslös värld är en bra värld.

Prenumerera just nu för 59 kronor i månaden! Du får fyra nummer av Gränslöst per månad i din brevlåda och du kan läsa den på nätet. Och du är välkommen att själv delta. Skriv vad du tycker och skicka bilder på det du upplever på temat gränslöst.

Och ja, vi vet! Det måste finnas gränser också. Men det får någon annan tidning skriva om.

Vi hörs!
/Redaktionen

Anna Löfving

Anna Löfving

Chefredaktör och ansvarig utgivare

anna@tidningengranslost.se